Polska czołowym producentem dyni w Europie
O tej porze roku dynie są szczególnie popularne, niezależnie od tego, czy służą do gotowania smacznych ...
Czytaj więcejO tej porze roku dynie są szczególnie popularne, niezależnie od tego, czy służą do gotowania smacznych ...
Czytaj więcejOd początku lat 90. zaszły daleko idące zmiany dotyczące funkcji gospodarczej polskiej wsi. Zmiany te polegały ...
Czytaj więcejObszary wiejskie zajmują 93% powierzchni kraju i są zamieszkiwane przez blisko 40% ludności Polski. Analiza sytuacji ...
Czytaj więcejWiększość zwierząt gospodarskich* w UE jest hodowana w zaledwie kilku państwach. W grudniu 2019 r. w ...
Czytaj więcejKolejne europejskie kraje wprowadzają zakazy i ograniczenia w hodowli na futra. W niektórych hodowla po prostu ...
Czytaj więcejZ opublikowanego raportu na temat stanu bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie („State of Food Security ...
Czytaj więcejW 2018 r. uzyskano następujący poziom produkcji podstawowych produktów zwierzęcych: żywiec rzeźny ogółem – 7111,5 tys. ...
Czytaj więcejDziałalność rolnicza prowadzona w gospodarstwach rolnych wymaga udziału i wkładu pracy człowieka. W gospodarstwach indywidualnych jest ...
Czytaj więcejUżytkowanie gruntów w gospodarstwach rolnych według rodzaju i grup obszarowych użytków rolnych w 2017 r. Użytkowanie ...
Czytaj więcejW 2014 r. w strukturze towarowej produkcji rolniczej udział produkcji roślinnej zmniejszył się w stosunku do ...
Czytaj więcejW obliczu globalnych wyzwań ekologicznych, takich jak zmiana klimatu, utrata bioróżnorodności czy degradacja gleb, ekologiczne rolnictwo wyłania się jako jedno...
Czytaj więcejW obliczu globalnych wyzwań ekologicznych, takich jak zmiana klimatu, utrata bioróżnorodności czy degradacja gleb, ekologiczne rolnictwo wyłania się jako jedno...
Czytaj więcej